Hajnal-táj: Megnyílt Debrecen első közösségi kertje

A július 13-i adás tartalmából.
 

Az elmúlt négy hónapban kísértetváros képét mutatta Tusnádfürdő; A napokban elkezdődnek a gyógykezelések, és a vendéglátóhelyek is korlátozva, bár, de kinyithatnak. A majdnem százezres Tusványos-látogató idei hiánya óriási űrt jelent, ám infrastuktúrát fejlesztettek az évi egymillió látogatót fogadó településen.

Hallgassa meg!

A múlt hónapban megnyílt Debrecen első közösségi kertje, azóta már birtokba is vették a magaságyásokat a lakótelepi kertészek. Paprika, paradicsom, uborka palánták mutatkoznak a tízemeletes panelházak mellett. Bárki lehet a közösségi kert kertésze, aki elmúlt 14 éves, a legfőbb cél, hogy megerősödjenek a helyi közösségek.

Hallgassa meg!

Szárnyaló gazdaság – a kísérleti nemzeti húsgalamb programban összesen négy önkormányzat vesz részt. Ludas harmincmillió forintot nyert, amelyből ötszáz pár húsgalambot vásárolnak. Az integrátori szerződés révén pedig biztos piaca lesz az itt nevelt madaraknak, a szaporulatból pedig az önkormányzat konyhájára is kerülhet majd.

Hallgassa meg!

A vízügyi ágazat számára mindig ünnepi eseménynek számít egy hajókeresztelő. Legutóbb a ’80-as évek végén volt arra példa, hogy akár új kitűzőhajót, akár jégtörőt tettek vízre hazánkban. Idén azonban már második alkalommal ünnepelhettek a szakemberek, a Lupa után átadták az Erebe nevű járművet is Nyergesújfalun, amelyet a hagyományoknak megfelelően pezsgősüveggel kereszteltek meg. Ezeknek a járműveknek az egyik legfontosabb feladtuk a biztonságos vízi közlekedési útvonal kijelölése.

Hallgassa meg!

Hajnal-táj – Kossuth – július 13., hétfő, 5:00

Szerkesztő: Papp-Nánási Gabriella

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább