Hajnal-táj: Újra látogathatóak a népszerű kirándulóhelyek

A június 28-i adás tartalmából.
 

– Újra látogathatóak a népszerű kirándulóhelyek és az arborétumok a Visegrádi hegységben. A koronavírus járvány lecsengése után jelentősen megnőtt a kirándulók száma a Pilisi Parkerdő területén. Az erdei vándortáborok is igen népszerűek, az érdeklődők idén is Szentendrétől Visegrádig barangolhatják be a Pilist és a Visegrádi-hegységet.

– Az utóbbi napok esős időjárása reményt adhat a szántóföldön gazdálkodóknak arra, hogy ha nem is jó, de jó közepes évet zárhatnak. Hubai Imre Csabát, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Jász-Nagykun-Szolnok megyei elnökét a terméskilátásokról kérdeztük.

– Az agrárterületek élővilága drámaian csökkent az elmúlt évtizedekben szerte Európában. Az, hogy alig énekel már pacsirta a kaszálók felett, vagy fele annyi beporzó gyűjtöget a napraforgóban, nem csak önmagában szomorú, hanem élelmezésbiztonsági kérdéseket is felvet, hiszen az élővilág biztosítja a termékeny talajokat, a levegő és a talaj termesztéshez szükséges páratartalmát és számos más olyan tényezőt, amelyek nélkül nem lehet termesztésbe vonni ezeket a területeket.

– Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Főegyházmegye érsek-metropolitája lett a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat új elnöke. A tisztséget egy éven át tölti majd be. Kocsis Fülöppel az új feladatokról, az eddig eltelt időszakról, eredményekről és hibákról beszélgettünk.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Hajnal-táj – Kossuth – június 28., vasárnap, 5:00

Szerkesztő-műsorvezető: Bakos Csaba
Hangmérnök: Németh László

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább