Hajnal-táj: Hálózsákos éjszaka a Kisnánai várban

A június 27-i adás tartalmából.
 

– Hazánk egyik legkedveltebb túrázó helye a Kőszegi-hegység. Számos látnivalót rajt az Írott-kő csúcstól a Hétforrásig és a határig ez a térség. Ma két szervezett túrát is ajánlanak a természetkedvelőknek: egy éjszakai teljesítménytúrát, 5,10 és 20 kilométeren, illetve egy Trianoni emléktúrát.

– Termelői piacra várták a vásárlókat a napokban Nagykörűbe, ám egy fesztivál kerekedett az ország cseresznyéskertjében. Az idei termésről Barát József őstermelőt, a Tisza-parti település kulturális egyesületének vezetőjét kérdeztük.

– Ez az esős, hűvös időjárás kedvez a pázsitok felújításának. Érdemes olyan fűmagkeveréket választani, amelyekben hazai, őshonos fűfajokat találunk, mint például a réti perje, a vörös csenkesz és a nádképű csenkesz. Ezek sokkal jobban megfelelnek a hazai nyári klímának, még a rendszeres öntözés vagy a beépített öntöző rendszer mellett is.

– Izgalmas kalandot ígér szombatra a Mátra Jövője Turisztikai Egyesület: hálózsákos éjszakát szerveznek a Kisnánai várban. A Mátra egyik kevésbé ismert erődjét számos legenda övezi – erről is meséltek a csillagos ég alatt. S a csillagtúra és az ott töltött éjszaka után a környéket is bejárják.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Hajnal-táj – Kossuth – június 27., szombat, 5:00

Szerkesztő-műsorvezető: Bakos Csaba
Hangmérnök: Farkas Dávid

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább