Kossuth Rádió

Hajnal-táj: A méhek kaptárának levegője is kedvezően hathat a beteg szervezetre

A június 25-i adás tartalmából.
 

Apiterápiás ház
Azt, hogy a méznek gyógyító hatása van, mindenki tudja. Az orvostudomány is igazolta. Azt azonban csak kevesen ismerik, hogy a méhek kaptárának levegője is kedvezően hathat a beteg szervezetre. Székesfehérvár határában 4 éve működik az ország ezidáig legnagyobb apiterápiás háza.

Hallgassa meg!

Határon átívelő kézművesség
Határon át ívelő kézműves hálózatot hoz létre a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szlovák partnereivel. A „Nyitott kézműves műhelyek útja” célja, hogy közösségbe kovácsolja a kézműveseket és egy tematikus út segítségével bemutassa azokat.

Hallgassa meg!

Jégkármentes almás
Ma már nem kérdés megéri-e szuperintenzív almaütetvényeket létesíteni. A mostanában tapasztalható pusztító időjárás bebizonyította, hogy a költséges telepítés ellenére is, csak ez módszer versenyképes és eredményes. Ezekben az ültetvényekben a másfélszeres terméshozamnak köszönhetően 50%-kal magasabb árbevétel érhető el.

Hallgassa meg!

Egészséges szedres
Jó termésre számítanak Zalában a szedertermesztők. Jobbágy László és családja több mint húsz éve foglalkozik ezzel a gyümölccsel. Az áprilisi fagy nekik is adott plusz munkát, füstöléssel sikerült megmenteni az ültetvényt.

Hallgassa meg!

Tokaji pezsgő
Bár a tokaji borászatnak évszázadok óta kialakult módszerei és hagyományai vannak, a borvidék szakemberei új utakat is keresnek. vonatkozik ez a telepítésekre is és a kínálat bővítésére is. Egyre népszerűbb például a pezsgő.

Hallgassa meg!

Hajnal-táj – Kossuth – június 25., csütörtök, 5:00

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább