Kossuth Rádió

Hajnal-táj: Spontán borfesztivál

A június 20-i adás tartalmából.
 

– Tudományos életünk kimagasló alakjai voltak a Vásárosnaményhoz kötődő Eötvös család tagjai. Különösen a kultuszminiszter báró Eötvös Józsefre emlékeznek az itt élők a legszívesebben. A valamikori családi kúria romos állapota többszöri pályázás után megújul és régi fényében fog pompázni.

Hallgassa meg!

– Spontán borfesztivált rendez az Almagyar Érseki Szőlőbirtok. Tizenhárom borászat negyedik alkalommal mutatja be, hogyan is készülnek a naturális borok. Amikor a pincében a szőlő természetes úton, adalékok és élelmiszeripari technológia használata nélkül válik borrá. Az így készült bor adja vissza leginkább a szőlőt.

Hallgassa meg!

– Régészkedni hívják az érdeklődőket ma délelőtt kilenc órától a türjei premontrei templomhoz. Akik ott lesznek, maguk is részesei lehetnek a feltárásnak.

Hallgassa meg!

– Ma szentjánosbogár-túrát szervez a Bükki Nemzeti Park Felsőtárkányban. A szentjánosbogarak a teljes sötétség beálltakor, este 9–10 óra körül kezdenek el világítani násztáncuk részeként. A szentjánosbogár-félék családjának mintegy kétezer faja ismert, Európában ebből mintegy ötven faj található, Magyarországon három faj van jelen: a nagy, a kis és a törpe szentjánosbogár, amelyek főleg az erdőket, cserjéseket, folyó- és patakvölgyeket, nedves réteket népesítik be.

Hallgassa meg!

Hajnal-táj – Kossuth – június 20., szombat, 5:00

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább