Kossuth Rádió

Hajnal-táj: Újra kinyitott a Hatvani serfőzde

A június 14-i adás tartalmából.
 

– A kaptárköveiről is híres festői Hór-völgy szomszédságában, a Bükk déli lejtőin fekszik Bükkzsérc, amelynek egyik különlegessége a Pelyhe Pincemúzeum, amelyet Pelyhe András és felesége, Edit álmodott meg. A Hungarikum címmel elismert bükk aljai kőkultúrához tartozó pince rejti Magyarország első zsűrizett tufapince faragásait.

– Újra kinyitott a Hatvani serfőzde, ahol a sörfőzés történetét is bemutatják. A városban már 1713-ban foglalkoztak sörkészítéssel. A XVIII. században a földbirtokosoknak jól jövedelmező bevételi forrást jelentett a sörfőzés.

– Melyik a kedvenc szakmád? Ezt a kérdést tette fel a Zala Megyei Kereskedelemi és Iparkamara legújabb művészeti pályázata. A célkorosztály a 6-7. osztályos tanulók, akik talán még fogékonyabbak a szakmák megismerésére. A szakemberek azt remélik, hogy az így megszerzett információk segítenek majd a pályaválasztáskor.

– Jó nyári szezonban reménykednek Fonyódon, ahol a strandok felkészülten várják a vendégeket. Több kilátó is van a település magaslatán. Ezek közül többön is folyik még munka, de érdemes felkeresni a nyitva lévőket, mert pazar kilátás nyílik innen a Balatonra.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Hajnal-táj – Kossuth – június 14., vasárnap, 5:00

Műsorvezető: Bánsági Éva
Szerkesztő: Bakos Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább