Vendég a háznál 25. heti ajánló

A június 15. és 19. közötti adások tartalmából.
 

Június 15., hétfő:
A Balassi Intézet tábora külföldön élő magyar gyerekeknek
Különböző okokból és más-más időpontban kerültek külföldre a szüleik. Azóta Magyarországtól távol élnek, és az anyanyelvüket idegennyelvént sajátítják el. A Balassi Intézet több hónapos nyári táborokat szervez a külföldön élő magyar gyerekek számára, hogy lássák a hazájukat, tanulják a történelmüket, irodalmukat, barátkozzanak egymással és a magyarországi fiatalokkal.
2017. október 24-i műsorunk ismétlése.

Szerkesztő: Keresztes Ilona

Június 16., kedd:
Amerikából jöttek – a Hajdú-Németh család és a Felszállott a páva
Annak idején a nagyszülők mentek ki az Egyesült Államokba. A gyerekeik és az unokáik is ott születtek. A népzene, a néptánc és a hagyományok ápolása segítségével őrizték meg magyarságukat kint, és itthon is bekapcsolódtak a népzenei körökbe. A Hajdú-Németh család mindhárom gyermeke döntős volt a 2019-es Felszállott a páva tehetségkutató versenyen. Következő adásunkban őket ismerhetik meg.
2020. március 5-i műsorunk ismétlése.

Szerkesztő: Hegyesi Gabriella

Június 17., szerda:
Szabad játék és a gyerek valósága
Kell-e játszani a gyerekkel, és ha igen, akkor hogyan? A gyerek játéka a benne élő valóság megjelenése. Hogyan tud ebbe bekapcsolódni a szülő? Kell-e és főleg szabad-e belefolynia a „rendezésbe”?
2017. július 7-i adás ismétlése.

Szerkesztő: Diós Judit

Június 18., csütörtök:
Mécsbogarak fénye az erdőben
Június közepén apró lámpák fénye világítja be az erdőt. Varázslatos jelenség, amely csak pár hétig tart. A szentjánosbogarak világát családi sétákon mutatja be a Halász család, aki az Alcsúti Arborétum melletti erdőben él, és estéről estére vendégül látja az érdeklődő gyerekeket és szüleiket.
2016. június 20-i adás ismétlése.

Szerkesztő: Szendrei Edit

Június 19., péntek:
Focista sztárok és a kisfiúk rajongása
Két magyar kisfiú játékos kísérő lehetett a foci VB-n 2018-ban. Vajon mit jelentett nekik az, hogy példaképeik kezét fogva léphetnek a stadion gyepére egy világbajnokságon? És mit jelent a többi gyereknek a kártyákon, gombfocikon, posztereken őrizgetett sztár személyisége és példája?
2018. július 3-i adás ismétlése.

Szerkesztő: Keresztes Ilona

Vendég a háznál – Kossuth – Minden hétköznap, 11:32

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább