Hajnal-táj: Horgászversennyel indul a szezon Sarudon

A június 13-i adás tartalmából.
 

– Nem csak Rudival, a kezes és szelfiképes dolmányos varjúval, hanem mintegy 300 másik madárral ismerkedhetnek meg testközelből azok, akik ellátogatnak a keszthelyi Festetics kastély parkjában lévő madárparkba.

– Aki azt gondolná, hogy azért Seholsziget a nőtincsi, mert a falu egyébként gyönyörű taván nincs egy árva sziget sem, az valószínűleg rég volt már gyerek, s elfelejtette Pán Péter történetét. Ha így lenne, akkor meg pláne érdemes kézen fogni a családot, s ellátogatni Nógrád nyugati szegletébe, ahol Vigyázó Sas és az Erdő szelleme, azaz Markó Judit és férje, Lek János révén mesebeli világba jutunk.

– A levéltetvek ellen bio fegyverként hozták be Európába a Távol-Keletről az ázsiai katicabogarakat az üvegházakba. Ezek azonban kiszabadultak, elszabadultak, és mára már hazánkat is ellepték. Az őshonos katicabogarakat is megtámadják a harlekin katicák.

– Horgászversennyel indul a szezon Sarudon. Az Élményfalu ötödik alkalommal rendezi meg a Tisza-tó Fishing Baráti Pergető Találkozót, amire már eddig 14 csapat jelentkezett. A tó, mint horgászparadicsom egyre több szenvedélyes horgászt csábít a vízre.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Hajnal-táj – Kossuth – június 13., szombat, 5:00

Műsorvezető: Bánsági Éva
Szerkesztő: Bakos Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább