Napközben: Nyitnak a nyári gyermektáborok Győrben

A június 12-i adás tartalmából.
 

– Fokozatosan újraindul a kulturális élet a  koronavírus-járvány elleni eredményes védekezésnek köszönhetően. A virtuális térben lebonyolított programok után,  már valós környezetben a biztonsági szabályok betartásával egyre több helyütt  kínálnak különféle programokat.

– Akad múzeum ahol már kinyitottak a többség pedig most készül erre. Az elmúlt hónapokban sem tétlenkedtek a múzeumok számos online programot kínáltak. Rengeteg hasznos ötlet valósult meg, ezeket  a  jövőben is alkalmazni tudják, most a legfontosabb, hogy  újból legyenek látogatók a kiállítóterekben.

– A karantén utáni első színházi bemutató Szombathelyen, igaz még  nem a kőszínházban, hanem az épület előtti teraszon.

– Nyitnak a nyári gyermektáborok Győrben, a kínálat rendkívül gazdag. A járványügyi szabályok által  biztosított lehetőségek  mentén szervezik a táborokat, ezekhez az önkormányzat is biztosít támogatást.

– Egy most készült felmérés szerint  idén nyáron a többség itthon a kedvelt és tömegeket vonzó helyeket elkerülve  aktív kikapcsolódást keresve szeretne  pihenni. Eljött a felelősségteljes kikapcsolódás ideje ezért   a zsúfolt célpontok helyett a ritkán látogatott helyszínekre is felhívni a figyelmet, ahol  biztonságos kikapcsolódási lehetőségeket, szolgáltatásokat kínálnak. Ilyenek a hazai nemzeti parkok például.)

-Újabb turisztikai látványossággal gazdagodik Eger, emléket állítva Gárdonyi Géza: Egri csillagok című regényének. Adományokból készülhet el  Vicuska és Gergő bronzszobra, a Gárdonyi térre kerül.

– „Hello Kanizsa” néven indít turisztikai programot a vajdasági Magyarkanizsa – a helyi és a magyarországi turistákat célozza meg, és velük szeretné megismertetni a történelmi és természeti kincsekben gazdag vidéket. A program első lépéseként egyesítették a turisztikai szolgáltatásokat és eseményeket, a jövőben pedig a vajdasági  magyar emlékek és legendák felelevenítésére helyezik a hangsúlyt.

– A korlátozások idején ugrásszerűen megnőtt  forgalom az erdőkben, most pedig még többen túráznak. Azonban nem szabad megfeledkezni a  kullancsveszélyről sem hiszen   ahogy melegszik az idő egyre több a vérszívó. Magyar szakemberek közreműködésével elkészült  Lime útmutató is.

– A profi túrázok körültekintőek, ha az erdőbe indulnak és felkészülnek arra is, hogy kullancsok is lehetnek.

– A parlagfű szezon kezdetével a  polgárőrség légi szolgálata megkezdte az ellenőrzést és folyamatosan figyelemmel követik az erősen „szennyezett” területeket. A cél a megelőzés, hogy felhívják a  tulajdonsok figyelmét az irtásra. Az OPSZ által koordinált munka  rendkívül eredményes.

– Neves színművészek, olimpikonok és zenészek segítségével újul meg  a szokolyai diáktábor. A munka a Nagy Játéknak  keretén belül az adás idején kezdődik.

– Átadták az Év Gyógyszere-Díjat.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Napközben – Kossuth – június 12., péntek, 9:15

Szerkesztő: Gungl László

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább