Kossuth Rádió

Hajnal-táj: Rászoruló családoknak osztott szét ezer-ezer paprika- és paradicsompalántát a MAGOSZ megyei szervezete

A május 31-i adás tartalmából.
 

A megszokottnál egy hónappal később, de e hétvégén megnyílik a Zalaegerszegi Göcseji Falumúzeum. Megkapó természeti környezetével is vonzó célpont lehet, de egyre gyarapodó látnivalói is csemegét jelenthetnek a hagyományok kedvelőinek.

Száz rászoruló családnak osztott szét ezer-ezer paprika- és paradicsompalántát a MAGOSZ megyei szervezete Szolnok déli városrészében. A zöldségeket a megyei gazdaszervezetek ajánlották fel a szociálisan rászorulóknak.

A Balaton közelében lévő Buzsákon az évek során kialakult egy olyan jellegzetes kultúra, amely csak erre a közösségre jellemző. A falu országszerte ismert népművészetéről, ezen belül a hímzéseiről, fafaragásairól, táncairól. Természetesen a mostani pünkösdi ünnep Buzsákon is más, mint a korábbiak, hiszen a nagyobb rendezvényeken a személyes találkozások még korlátozottak.

Pünkösd. Sokan nevezik ezt a napot a katolikus egyház születésnapjának. Az első apostolok, akik addig maguk is féltek Jézus követését megvallani, miután „kiáradt” rájuk a Szent Lélek, valóban papjai, hirdetői lettek Jézus tanításainak.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Hajnal-táj – Kossuth – május 31., vasárnap, 5:00

Műsorvezető: Bánsági Éva
Szerkesztő: Bakos Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább