Hajnal-táj: Lélegezz fel! mottóval kampányt indított a heves megyei Noszvaj

A május 30-i adás tartalmából.
 

Pünkösd idején Székesfehérvár a legszebb arcát mutatja. A Virágos Magyarország környezetszépítő versenyben tavaly a legvirágosabb magyar város címet elnyert település a pünkösdi hétvégén minden évben virágdíszbe öltözteti a belvárosát.

A zalamerenyei Pálos Malomnak öt éve van új tulajdonosa. Hosszú évek után megújult az épület, olyannyira, hogy ma is lehet vele őrölni. Szabadics Attila és felesége merészet álmodott, ám az elmúlt évek bebizonyították, jól döntött. A ma is működő vízimalom ipari műemlék, kulturális színtér és népszerű kirándulóhely lett.

A balatoni pünkösdi időszakhoz kapcsolódik a minden évben hagyományosan megrendezett szezonnyitó is, amelynek eredete évszázadokra nyúlik vissza. Siófokon 1893-ban tartották meg az első szezonnyitót, amelyen még lóverseny is volt, de a siófoki kaszinó is megtelt minden évben a pesti urakkal és hölgyekkel. 1945 után ezt a szép hagyományt megszüntették, ám engedve a múlt értékeinek, egy ideje felújították a rendezvényeket.

Lélegezz fel! mottóval kampányt indított a heves megyei Noszvaj, amely mostantól ismét fogadja a turistákat. Noszvaj turisztikai szolgáltatói a vírusválság alatt sem tétlenkedtek: felújítva, számos új szolgáltatással rukkolnak elő az odaérkezők nagy örömére.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Hajnal-táj – Kossuth – május 30., szombat, 5:00

Műsorvezető: Bánsági Éva
Szerkesztő: Bakos Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább