×

Kossuth Rádió

Vendég a háznál 22. heti ajánló

A május 25. és 29. közötti adások tartalmából.
 

Május 25., hétfő:
Speciális gyerekek elzárva
Sajátos nevelési igényű, tanulási nehézségekkel küzdő gyerekek között sokaknak jól jött, hogy nem kell közösségbe benniük. Másoknak viszont váratlan nehézséget jelent a járványhelyzet. Figyelemzavarral nehezebb összpontosítani a képernyőre, a szorongó gyerek kényszeressé válhat a betegségtől való félelem miatt, a hiperaktív gyerekeknek pedig túl kicsi a szoba. Megoldások speciális helyzetben lévő gyerekeknek.

Szerkesztő: Keresztes Ilona

Május 26., kedd:
Világűr és a földönkívüli világ
Mi van a világban a Földön kívül? Léteznek-e űrlények, különleges kultúrák és mi történik a bolygókon? Milyen kérdésekkel foglalkoznak a gyerekek? Hogyan adjunk válaszokat ezekre?

Szerkesztő: Hegyesi Gabriella

Május 27., szerda:
Otthon Segítünk Alapítvány
Egy csapat, akik otthon segítenek, de nem veszik át a gyereknevelést. Akik oda mennek, ahol még egy kéz hiányzik vagy enyhíteni kell a mindennapok magányát. Tapasztalt szülők, akiknek belefér, hogy fiatal szülőknek segítsenek. A közelmúltban országos találkozót rendezett az Otthon Segítünk Alapítvány. Ott jártunk, hogy megismerjük a munkájukat.

Szerkesztő: Szendrei Edit

Május 28., csütörtök:
Házimunka gyerekeknek
Először mindenben utánoznak minket, mindent velünk csinálnának, és csak az igazi tárgyak érdeklik őket a lakásban. De később már nem olyan könnyű bevonni a gyerekeket napi tevékenységekbe. Rendet rakni nem jó játék, de azzá tehető, ha kis feladatokban magunk mellé szoktatjuk őket. Az unalom például remekül gyógyítható kis háztartási munkával. A tevékenység fejlesztő hatású, sikerélményt ad, és minőségi időt jelent együtt. Érdemes megpróbálni.

Szerkesztő: Diós Judit

Május 29., péntek:
Szabad dühösnek lenni
Szabad dühösnek lenni? Érthető, ha a szülő időnként kijön a sodrából. És a gyereknek? Neki lehetnek indulatai? És ha igen, hogyan fejezheti ki ezeket? Hogy taníthatjuk meg őt arra, hogy értjük, ha felment a pumpa, próbálunk neki segíteni, de mégsem mehetünk egymás agyára?

Szerkesztő: Diós Judit

Vendég a háznál – Kossuth – Minden hétköznap, 11:32

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább