“Tebenned bíztunk eleitől fogva…”: Továbbra sem látogathatják a kórházakban a betegeket a hozzátartozók

A május 20-i adás tartalmából.
 

-A koronavírus a konfirmáció rendjét is átírta. A Beregújfalui Református Gyülekezet fiataljai idén előreláthatóan augusztusban, az új kenyér ünnepén tesznek fogadalmat. A kárpátaljai faluban Halász Dezső és Halász-Balog Zita református lelkészházaspárral a konfirmáció eredetéről beszélgettünk és a konfirmandusokat is megkérdeztük arról, hogy mit jelent számukra a felnőtté válni a gyülekezetben.

-Továbbra sem látogathatják a kórházakban a betegeket a hozzátartozók. Az egészségügyi intézmények munkatársait, köztük a lelkészeket viszont beengedik a kórtermekbe. Csoportos istentiszteleteket azonban továbbra sem tarthatnak. Gál Judit, a református kórházlelkészi szolgálat szakmai vezetője arról beszél: most több idejük jut a személyes lelkigondozásra.

-Több mint 400 diósdi, érdi és tárnoki rászorulónak készítettek vasárnapi ebédet a keresztyén egyházak. Az összefogás nem újkeletű, az ökumenikus kezdeményezésben évek óta minden egyház részt vesz. Az ebédet a gyülekezeti tagok és az önkéntesek házhoz is viszik, amely többnyire idősek és nagycsaládosok asztalára kerül.

-Műsorunk végén Bella Péter a Győrújbarát-Ménfőcsanaki Református Missziói Gyülekezet lelkipásztorának gondolatait hallják Kecskés Ákos tolmácsolásában!

Műsorunk telefonszáma: 0630-789-00-66. E-mail címünk: radio@reformatus.hu.
Tartsanak velünk május 20-án, szerdán délután fél kettőtől a Kossuth Rádió hullámhosszán.

Hallgassa meg!

Tebenned bízunk eleitől fogva – Kossuth – május 20., szerda, 13:30

Szerkesztő: Bencze Zsófia

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább