Hajnal-táj: Medvejárás Nógrádban

A május 19-i adás tartalmából.
 

Érdemes Eplénybe menni.
A Bakony rengetegében meghúzódó Eplény tiszta, nyugodt környezete és jó megközelíthetősége miatt egyre közkedveltebb kirándulóhellyé válik az év minden időszakában. E népszerűség fenntartását, növelését szolgálja a 2003-ban átadott Ámos-hegyi Pihenőerdő, mely 230 hektár területen tanösvénnyel, kilátóval, tornapályával, erdei játszóterekkel várja a kirándulókat

Hallgassa meg!

Nyitnak a falusi vendéglátók Poroszlón
A hazai falusi szálláshelyeken nem tapasztalnak tömeges lemondásokat. Azért is vonzóbb egy falusi szálláshely, mert vidéken messzebb vannak az emberek egymástól, a szálláshelyen általában csak az odautazó család vagy baráti társaság tartózkodik egyszerre, így jóval kisebb az esélye a fertőzésnek, mint egy nagyvárosi közegben.

Hallgassa meg!

Medvejárás Nógrádban
Nógrád megyében otthonosak a barnamedvék, a Salgótarján környéki hegyekben, de már a Cserhátban és a Mátrában is fel-feltűnnek. Legutóbb egy anyamedve és három bocs bukkant fel Etes faluban, ami óvatosságra inti az ott élőket. Érdemes elgondolkodni. Vajon miért költöznek be közénk a medvék?

Hallgassa meg!

Ahogy melegszik az idő, egyre több gombafajta bújuk ki a földből.
Kellemes, és egyre népszerűbb hobbi a gombászás, ám jó, ha óvatosak és körültekintőek vagyunk, hiszen minden évben történik gombamérgezés. Az biztos: a piacokon kapható erdei gombák biztonságosak, hiszen csak úgy lehet árulni, ha a helyszínen bevizsgálta a gombaszakértő.

Hallgassa meg!

Szedik a korai érésű epret Zalában
Borsos József családja több mint tíz éve foglalkozik gyümölcstermesztéssel. Idén komoly problémával néztek szembe, a járványhelyzet miatt nehezen találtak idénymunkásokat, akik leszedik az epret. Egy hete kezdődött a szüret és a gazda szerint jóval több epret is eltudna adni, mint amennyi terem.

Hallgassa meg!

Hajnal-táj – Kossuth – május 19., kedd, 5:00

Szerkesztő: Horváth Katalin
Műsorvezető: Juhász Zsolt

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább