Szellem a fazékból: Szalonna

A május 16-i adás tartalmából.
 

Szalonna nélkül nincs konyhaművészet – mondták a régi szakácsok. És ez így is van. A régi magyar konyhában szinte minden ételbe tettek szalonnát. Elfogadott volt, hogy valaki szalonnában fizesse meg az adót. Bor-búza-szalonna: az ég legfőbb adományai. Szalonnát készíteni csak a legjobb szakemberek tudnak, és itt még nincs vége a feladatnak – ugyanolyan gondosságot, figyelmet érdemlő szakmunka a szalonna megsütése. Aki summa cum laude szeretne lenni szalonnatémában, az mindenképpen hallgassa meg szombaton a Szellem a fazékból házigazdáját, Vinkó Józsefet. Az talán még az avas szalonnát is megkedveli.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Szellem a fazékból – Kossuth – május 16., szombat, 9:32

Szerkesztő: Pásztor Zoltán

Tovább a műsoroldalra>>>

 

Olvasson tovább