Hajnal-táj: Nem jönnek a külföldi vadászok

A május 11-i adás tartalmából.
 

Két éves, több mint 1 millió eurós összköltségvetésű kísérleti programot indítottak nyolc ország együttműködésével. A környezetvédelmi program az INTERREG, Horizon2020 és Life projektek eredményeit ötvözi, miközben közös stratégiát dolgoz ki a vízzel kapcsolatos kérdések klímatudatos kezelésére.

Hallgassa meg!

Magyarország legtisztább városának szeretné látni Győrt a város új polgármestere: dr. Dézsi Csaba András, ennek érdekében pedig jelentős változtatások történnek a győri hulladékgazdálkodásban, amely épp úgy érinti a lakosságot, mint az ezzel foglalkozó céget, ahol egy új ügyvezető igazgató felel majd a város tisztaságáért. A programelemek között szerepel pl. az, h két héten belül üzembe helyezik a város több helyszínén már telepített, földbe süllyesztett szelektív gyűjtőket, illetve ezek számát a jövőben növelni fogják valamint ahol ez nem történik meg, ott a rossz állapotban lévő gyűjtőedényeket harang alakúra cserélik-e.

Hallgassa meg!

Ilyen évük még nem volt a vadászoknak, hogy nem hangzik el egyetlen egy Guten Tag köszöntő mondat sem. Nem jönnek a külföldi vadászok, pedig április 15.-től lehet vadászni őzbakra. Ahhoz a megoldáshoz folyamodtak a vadásztársaságok, hogy maguknak keresik meg azokat a lőhető bakokat, amelyeket a külföldi vadászoknak szántak.

Hallgassa meg!

Országszerte vadhús ebéddel vendégelik meg a vadászok a járványkórházak, mentőállomások dolgozóit. Az Agrárminisztérium által koordinált akciósorozatban elsők közt a nógrádi járványkórházban, Balassagyarmaton adták át adományukat a vadászok.

Hallgassa meg!

Hajnal-táj – Kossuth – május 11., hétfő, 5:00

Szerkesztő: Papp-Nánási Gabriella

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább