Hajnal-táj: Nemzetközi Medve Nap a Nyíregyházi Állatparkban

 

–  A Nyíregyházi Állatpark kezdeményezésére május 10-én, a tavalyi évhez hasonlóan, ismét lesz Nemzetközi Medve Nap, azaz „Happy Bears Day”, ám a koronavírus-járvány miatt a megszokottól eltérőn online zajlanak majd az események. A tematikus nap célja az, hogy minél többet megtudjanak a résztvevők a világon élő 8 medvefajról. A Nyíregyházi Állatpark az országban egyedülálló módon 3 medvefajt tart: a jegesmedvét, a barnamedvét és Dél-Amerika egyetlen medvefaját, a pápaszemes medvét.

– Javában készülnek a Tisza-tónál a szezon indítására. Számos település nyert pályázati összegeket az idegenforgalmi infrastruktúra fejlesztésére és az abádszalóki strand is megújul a nyárra. A településen már tavaly megkezdték a felkészülést a 2020-as idényre. A Területfejlesztési Operatív Program pályázatán 400 millió forintot nyertek el a 900 méternyi vízpartot biztosító strand felújítására.

–  Vadászat céljából már régen nevelnek fácánokat, mivel élőhelyük beszűkült, lecsökkent a törzsállomány. Ópályiban a vadásztársaság nemcsak a vadászat okán, hanem az állomány gyarapításáért pulykakotlósra bízzák a csibéket a kritikus időszakban, aztán szinte vaddá is válnak a természetben. Tóth Attila vadászelnök szerint jó úton haladnak, kitartás kell az eredményhez.

– Apaj-pusztán, a Kiskunságban megmaradtak a háborús bombatölcsérek, több mint 100 gödör egymáshoz közel tarkítja a marhalegelőt. Különleges élővilágot rejtenek – derítették ki biológusok.

Hallgassa meg!

Hallgassa meg!

Hajnal-táj – Kossuth – május 10., vasárnap, 5:00

Szerkesztő: Bakos Csaba
Műsorvezető: Bánsági Éva

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább