Hajnal-táj: Online tudásbázist készített az Ökológia Mezőgazdasági Kutatóintézet

A május 9-i adás tartalmából.
 

– Záhony pár évtizeddel ezelőtt az átrakójáról volt ismert. Hiába vett egy nagy kanyarulatot a Tisza nem látogathatták az ott élők a szigorú határvédelem miatt. Mára megváltozott a helyzet és úgy tűnik az ott élők felfedezték az ott élők a legmagyarabb folyót és az árterét.

– Új odúkat kapnak a madarak a Bükki Nemzeti Park területén. Az igazgatóság által üzemeltetett erdei szálláshelyeken bővítik a madarak fészkelő helyeit, hogy hosszú távra férőhelyet biztosítsanak a madaraknak, valamint az ide érkező vendégek is megismerhessék ezeket az élőlényeket.

– Online tudásbázist készített az Ökológia Mezőgazdasági Kutatóintézet. Nem csak öko vagy biogazdák jutnak hozzá ökológiai termesztési technológiákhoz, hanem olyanoknak is érdemes a videókat vagy szövegeket nézegetniük, akik csak egy-egy környezetkímélő technológiát illesztenének be a gazdálkodásukba vagy a kiskerti termelésbe.

– A járvány ellenére gőzerővel szervezik a szakemberek a 2023-as Veszprém Európa Kulturális Fővárosa előrendezvényeit. Számtalan korábbi város tapasztalatait hasznosítják, főképp az első magyar kulturális főváros címet elnyerő Pécs korábbi tevékenységét. Navracsics Tibor kormánybiztos szerint a cím a régiót, a térséget Európa-szerte ismertté teszi, ami hatalmas lehetőség az ország számára.

Hallgassa meg!

Hallgassa meg!

Hajnal-táj – Kossuth – május 9., szombat, 5:00

Szerkesztő: Bakos Csaba
Műsorvezető: Bánsági ÉVa

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább