“Tebenned bíztunk eleitől fogva…”: A kárpátaljai reformátusok életét is átírta a vírus

A május 6-i adás tartalmából.
 

A koronavírus a kárpátaljai reformátusok életét is teljesen átírta. A kiürült perselyek már érezhető fennakadásokat okoznak a határon túl, van olyan gyülekezet, ahol már a márciusi béreket sem tudták kifizetni. Zán Fábián Sándorral, a Kárpátaljai Református Egyház püspökével arról beszélgettünk, hogy habár a járvány, amely alapjaiban forgatta fel a világot, számos nehézséget okoz, Isten gondviselő szeretete azonban örök és állandó.
A digitális oktatás gyerekek, szülők és a pedagógusok számára is új kihívást jelent. Ehhez nyújt segítséget a református tananyagtár. Az itt található keresztyén szellemiségű tartalmakat elsősorban közismereti tantárgyak oktatásához fejlesztették ki, amely minden tanár számára ingyenesen elérhető a reftanar.hu oldalon. A részletekről Pompor Zoltánt, a Református Tananyagfejlesztő Csoport szakmai vezetőjét hallják.
Néhány hete éles vita alakult ki a közösségi médiában református énekeskönyvi ének feldolgozása kapcsán. Sokak a hagyományos dallamok és tradicionális hangszerek mellett álltak ki, de szép számmal akadtak olyanok is, akik a modernebb hangzásvilágot támogatták. Az Erdélyi Református Egyházkerület Ifjúsági szövetségének kezdeményezésére most számos új feldolgozás született, ezekből is bemutatunk néhányat.

Műsorunk végén Molnár Miklós egykori Budapest-Kálvin téri református lelkipásztor gondolatait hallják Kecskés Ákos tolmácsolásában.

Hallgassa meg!

Tebenned bízunk eleitől fogva – Kossuth – május 6., szerda, 13:30

Szerkesztő: Bencze Zsófia

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább