Hajnal-táj: Hazai horgászat

A május 3-i adás tartalmából.
 

– Hazánkban a regisztrált horgászok száma elérte a 600 ezret. A horgászatba az egyik belépő út a turista horgászat. Hogy ez mit jelent? Ha időszakos horgászengedélyre van szükségünk, a legjobb megoldás ez, vagyis a turista állami horgászjegy, amely 90 napon át belföldi horgászatra jogosít fel a hazánk területén található vízterületeken.

– A Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Vadászati Múzeum 2014-ben nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt Hatvanban. A múzeum a régóta felújításra váró Grassalkovich kastélyban kapott helyet. Az állandó kiállítás bemutatja a vadászmesterség történetét, a Kárpát-medence vad– és halfajait, azok életterét, megismerkedhetünk a vadászat kultúrájának tárgyi emlékeivel és az ősi gasztronómiával.

– Fehérgyarmat a szatmári térség meghatározó kisvárosa, ahol különösen a termelő piacon egymásra találnak az eladók és a vevők. A mi az igaz változást jelenti, hogy korszerű, fedett, közművesített, európai színvonalú piacon fognak kereskedni. De ez csak az érem egyik oldala, hiszen két kerékpárút is épül, illetve az az üzemcsarnok, amely biztos beszállítóvá teheti az ott termelő vállalkozót a debreceni BMW gyárba.

– Nemzetközi konferenciák, kiállítások is tervben voltak idén a Zrínyi Emlékév kapcsán, ám a járványhelyzet miatt ezeket későbbre halasztották. Egyetlen dolog azonban elkészült: ez pedig az egykori Új Zrínyivárban található kút, amit a szakemberek teljesen felújítottak. A Zala megyei Belezna mellett található emlékhelyet sokan látogatják.

Hallgassa meg!

Hallgassa meg!

Hajnal-táj – Kossuth – május 3., vasárnap, 5:00

Szerkesztő: Bakos Csaba
Műsorvezető: Bánsági Éva

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább