Hajnal-táj: Számos különleges, több mint 100 éves fa áll Hatvanban

Az április 29-i adás tartalmából.
 

Az 5100 lakosú Kemecsén megkezdődött a „Zöld város program megvalósítása , amelyre a kisváros önkormányzata és a Kemecsei Római Katolikus Egyházközség pályázott .
A 300 millió forintos fejlesztés – amely európai uniós és hazai támogatás -legfontosabb eleme egy korszerű piac kialakítása. Emellett tovább növelik a zöld felületet az egyébként is szépen parkosított városban. A településen egyébként 3 helyi vállalkozás nevel virágokat.

Hallgassa meg!

Hatvanban számos különleges, több mint 100 éves fa áll Hatvanban. A város több millió forintot fordít a virágosításra: 2017-ben Magyarország legszebb főtere lett a hatvani. Idén keresik a város fáját – javasolni lehet szép, idős vagy különleges fákat a címre.

Hallgassa meg!

Mind a 2008-as pénzügyi válság, mind pedig a mostani járvány a turizmust érintette a leghátrányosabban, erre a szakma azonnal drasztikusan reagált és bezárta a szállodákat és elküldte az alkalmazottait, vagy igénybe vette a bértámogatást. A márciusi sokk után a turisták reakciója adja most a bizakodást, ugyanis a törzsvendégek hívják kedvenc helyüket, folyamatosak a foglalások és a SZÉP-kártyának köszönhetően is nagy vendégforgalom várható. Kecskeméttől 30 kilométerre Tiszakécskén is erre az időszakra készülnek az amúgy a turizmusáról ismert városban.
Zalakaroson hűségutalvány kibocsátásával készülnek arra a pillanatra, amikor ismét megnyithat a fürdő és vendégeket fogadhat a település.

Hallgassa meg!

Bár optimisták voltak a gazdák az év elején, az időjárás azonban megnehezíti a munkálatokat és úgy tűnik, a szárazság mellett a tavaszi fagyok is jelentős kárt tettek a földeken és a gyümölcsösökben. Ad-e még plusz feladatokat a kialakult járványügyi helyzet is a termelőknek? Erre is kerestük a választ.

Hallgassa meg!

Vas megyéből származó helyi termékekből szeretnének főzni egy szombathelyi kis büfében, a Kilencesben. Bár a koronavírus miatt késik a nyitás, a kis gasztroplacc udvara már most fogadja a helyi termelők áruit. Reményeik szerint hamarosan friss hazai alapanyagból készíthetik majd a szendvicseket és krémleveseket.

Hallgassa meg!

Hajnal-táj – Kossuth – április 29., szerda, 5:00

Szerkesztő: Papp-Nánási Gabriella

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább