Kossuth Rádió

Hajnal-táj: Szent György nap

Az április 27-i adás tartalmából.
 

Felújítanak, újra szerveznek a kőszegi turisztikai szolgáltatók a kényszerű pihenőidőszakban. A főként kis-, és családi vállalkozásban működő panziók igyekeznek szolidárisan kezelni a munkaerőhelyzetet. Ez rövid távon működhet is, ám hosszú távon félő, hogy Ausztria elcsábítja a magyar szakembereket.

Hallgassa meg!

Székesfehérváron a járvány idején sokan igyekeznek olyan helyeket keresni, ha kimennek a szabadba, ahol kevés emberrel lehet találkozhatnak. A város környéki erdők és a Sóstó természetvédelmi terület is most ezt szenvedi meg. Az utóbbi időben ugyanis megnövekedett a szemetelők, graffitizők száma, valamint a fokozottan védett gyurgyalagok és parti fecskék újonnan kialakított fészkelőtelepeit is zavarják. A fenntartásért felelős Városgondnokságnak idén az eddigieknél jóval több pénzébe kerül majd a hulladék összegyűjtése, elszállítása.

Hallgassa meg!

Szent György nap környékén már hagyomány, hogy az egri borászok elzarándokolnak a Nagy-Eged hegyi Mária szoborhoz és áldást kérnek a termésre. Balázs atya megáldja az Egri borvidéket, hogy bőséges és jó termése legyen a szőlősgazdáknak az idei évben.

Hallgassa meg!

Jelképesen ugyan, de Hortobágy bezárt. Hétvégén lett volna a György-napi kihajtás, márciusban is több esemény elmaradt, határozatlan ideig zárva tart a Hortobágyi Csárda, és már biztos, hogy idén nem rendezik meg az ország legnagyobb múltú lovas seregszemléjét sem, elmarad az 54. Hortobágyi Lovasnapok az új típusú koronavírus járvány miatt.

Hallgassa meg!

Hajnal-táj – Kossuth – április 27., hétfő, 5:00

Szerkesztő: Papp-Nánási Gabriella

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább