Hajnal-táj: Szombathelyi Digitális Batman

Az április 5-i adás tartalmából.
 

– Az elmúlt két hétben már több mint 200 okos telefont, tabletet és laptopot közvetített jó szándékú adományozóktól a rászoruló diákoknak a szombathelyi Digitális Batman. A közösségi médiában szerveződött csoport azoknak a gyerekeknek segít, akiknek nincs megfelelő eszköze a digitális oktatáshoz.

– Másfél éve kezdődött el a szegedi Partfürdő rekonstrukciója. A Partfürdő az 1900-as évek első felében gyönyörű, tengerpartra emlékeztető strandja sokakat vonzott a Tiszára, élénk volt az élet a folyó mentén nyaranta. A hét első napján megérkezett a Tápai Kikötőből a legnagyobb látványosság, a Tiszán található legnagyobb úszómű.

– Lokálpatrióta gazdaságpolitikára van szükség, vallja Nógrád megye önkormányzata, s ezért a helyi gazdaságot erősítő programcsomagot állítottak össze. A védekezés rendkívüli mértékben kifeszíti a nógrádi vállalkozásokat, termelőket is. A Nógrád megyében élőkre és az itt működő kis és középvállalkozásokra is nehéz időszak várnak az elkövetkező hónapokban, a héten bejelentett mentőcsomag ezeken a problémákon kíván enyhíteni.

– Webáruházat indított a Bükki Nemzeti Park a helyi termelők támogatására. Az Igazgatóság évek óta védjegyet ad a kézműves termelőknek, akik helyi alapanyagokból dolgozva, helyi munkaerőre támaszkodva hozzájárulnak a vidék élhetőségének javításához, s keményen dolgoznak, hogy tevékenységük bevételeiből a saját családjuk fenntartását és munkatársaik megélhetését biztosítani tudják.

Hallgassa meg!

Hallgassa meg!

Hajnal-táj – Kossuth – április 5., vasárnap,  5:00

Műsorvezető: Bánsági Éva
Szerkesztő: Bakos Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább