Kossuth Rádió

Hajnal-táj: Különleges háziállatok!

Az április 4-i adás tartalmából.
 

– Az idei tavasz más, mint az eddigiek. Más a természeti évszak is, hiszen frontok váltják egymást és más a lelki fölkészülés lehetősége is az emberi érintkezési formák vonatkozásában. Nincs mód a közvetlen, tömeges együttlétekre, erősödik a magány esélye – mondja Thorday Attila teológus, a szegedi Szent Erzsébet templom plébánosa.

Hallgassa meg!

– A járvány okozta hátrányból előnyt szeretne kovácsolni a Jász-Nagykun-Szolnok megyei levéltár igazgatója, ezért amellett, hogy egy kis szolnoki kávézó falán kiállították legérdekesebb, adományból származó dokumentumaikat, virtuálisan a levéltár honlapjára is felkerültek azok. Ezzel a megoldással bárki megtekintheti az érdekes képeket, dokumentumokat akár otthonról is.

Hallgassa meg!

– Különleges háziállatok! Ma sokan tartanak otthon a lakásban kutyát, macskát, hörcsögöt. sőt divat lett a görény is. Sőt egyre többen szeretik a patkányt. Persze olyan tenyészetből, ahol zárt körben születtek és nőttek, vagyis állítólag nem fertőznek.

Hallgassa meg!

– A Holt-Szamos csodálatos természeti szépségével és értékeivel a turisták kedvelt kirándulóhelye. Géberjénben tovább gondolták a lehetőségeket, a falusi létet értékteremtésre, bevételi forrássá kívánják változtatni.

Hallgassa meg!

Hajnal-táj – Kossuth – április 4., szombat,  5:00

Műsorvezető: Bánsági Éva
Szerkesztő: Bakos Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább