Hajnal-táj: Online borkóstoló

A március 28-i adás tartalmából.
 

– Videokampányt indított a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Nyugdíjas Egyesület. Úgy gondolták, a jelenlegi helyzetben kritika érte a nyugdíjasokat, amiatt, hogy a kérés ellenére az utcán lehetett látni idősebb honfitársainkat. Emiatt döntöttek úgy, hogy megmutatják, vannak az országban olyan nyugdíjasok, akik tényleg komolyan veszik az otthonmaradást. Kortárs példát mutatnak be a modern technika segítségével

– A középkori Csomorkány egykor virágzó mezőváros volt a Csongrád megyei Hódmezővásárhely mellett, attól egynapi járásra. A vásárhelyi Torma János múzeum régészei 2019-ben kezdték feltárni a környéket, a program az idén is folytatódik. Az eddigi leleteket a napokban hozták nyilvánosságra. A régészeti munka a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával folyik.

– Egyedi régészeti leletekre bukkantak a szakemberek Türje templománál. A Zala megyei település Árpád-kori temploma megújul – közel 3,2 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatásból a majorság teljes körű rekonstrukciója mellett turisztikai fejlesztést is terveznek. Az ezt megelőző régészeti feltárások során előkerült leletek több, eddig megválaszolatlan kérdésre is választ adnak.

– Online borkóstolót tart az egri Gál Tibor borász. A koronavírus miatt bezártak a vendéglátóhelyek, ezért a kényszer szülte az ötletet: az eddigiekhez hasonlóan mutatja be a legjobb borait, s miközben mi otthon kóstoljuk azokat, kérdezhetünk is a személyre szabott borbemutatón.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Hajnal-táj – Kossuth – március 28., szombat,  5:00

Műsorvezető: Bánsági Éva
Szerkesztő: Bakos Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább