Kossuth Rádió

Hajnal-táj: Elkezdődött a tavaszi gombaszezon

A március 27-i adás tartalmából.
 

Geotermikus fűtés lesz Mátészalkán
Mátészalkán egy jóléti tó beruházása halad jó ütemben, amely összefüggésben van azzal a geotermikus fúrással, amely közel 70 C fokos vizet hoz a felszínre és 2300 távfűtéses lakás kap a jelenleginél olcsóbban meleg vizet. Egyszerűen fogalmazva a tónak pedig a túlfolyó szabályozását szánják, ahol sportolni, kikapcsolódni lehet majd, lehet, hogy már az év végén.

Hallgassa meg!

Telepítik a süllőfészket
Még éppen idejében sikerült elhelyezni az idei süllőfészkeket a Balatonban. A balatoni halgazdálkodás szakemberei ezekkel segítik a tó tán legnépszerűbb halának a szaporodását. Rikli Ferenc interjúja.

Hallgassa meg!

Már bújik a gomba
Elkezdődött a tavaszi gombaszezon, az első gombák megjelenése sokakat az erdőbe csalogat. A járványhelyzetben a gombaszakellenőrök is dolgoznak – bizonytalanság esetén érdemes őket megkeresni.

Hallgassa meg!

Míves kecskesajtok
Nem csak ökogazdálkodó, a Heves Megyei értéktárba is bekerült Sánta Judit kecskefarmja, amely tovább viszi a nagyrédei állattartás hagyományait. Sajtjai minőségét a Kecske Világszövetség is elismeri, és elnyerte a Földművelésügyi Minisztérium Hagyományok-Ízek-Régiók hivatalos védjegyét is.

Hallgassa meg!

Hajnal-táj – Kossuth – március 27., péntek,  5:00

Műsorvezető: Gergácz Anikó
Szerkesztő: Horváth Katalin

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább