Hajnal-táj: 2019-es Egri Csillagok

A március 14-i adás tartalmából.
 

– Szenzációs leletre bukkantak a szolnoki Damjanich János múzeum régészei a kenderesi református templom felújítása során végzett ásatáson. Isten mai házában a padlózat alatt egy 14. századi templom falait találták meg sírokkal, ékszerekkel együtt.

– Országosan is egyedülálló módszerrel próbálja meg enyhíteni az önkormányzati bérlakáshiányt Szombathely. A korábban már bevezetett szisztéma mellé, hogy maga a bérlő újíthatja fel az ingatlant, most Közösségi Bérlakás Rendszer néven maga az önkormányzat bérel a piacról lakást a rászorulóknak.

– Palackokba kerültek a 2019-es Egri Csillagok. Ekkor indul világhódító útjára az egri borvidék új zászlós bora, a Bikavér fehér párja. A borászok elégedettek, azt mondják, kivételes évjáratot kóstolhatnak a fogyasztók.

– Új külsőt kapott, és tetszetős tájelemekkel gazdagodott az egykor társadalmi munkában épült Eresztvényi Madárpark. A Salgótarjánt ölelő hegyekben 110 millió forintos európai uniós támogatásból olyan tájépítési munkát végeztetett el a Nógrádi Geopark, ami menedékül szolgál a madaraknak és pihenőhelyül a helyieknek és az odalátogatóknak. Március végétől már vezetett sétán is fogadják a csoportokat.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Hajnal-táj – Kossuth – március 14., szombat,  5:00

Műsorvezető: Bánsági Éva
Szerkesztő: Bakos Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább