Hajnal-táj: Keresik Heves megye ételét

A február 23-i adás tartalmából.
 

– Keresik Heves megye ételét. A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Vendéglátó Mesterek Klubja pályázatot hirdet 3 fogásból álló menüsorra, ami elsősorban a helyi termelők termékeiből felhasználásával készül, majd szeretnék, hogy az éttermek kínálatukban a megye jellegzetes helyi specialitásaként „Heves megye étele” néven étlapon tartanak és kínálnak a vendégeknek.

– Az élet legkülönbözőbb területén tesznek rock sztárokhoz hasonló népszerűségre szert a szakmával rendelkező, szakmájukat értő és szerető emberek. Ez adta az ötletet egy nógrádi szakközépiskolának, hogy sikeres, befutott vállalkozókkal tartson pályaválasztási napot azoknak is, akik már iskolájuk növendékei, de félő, hogy kellő motiváció hiányában kihullanának az oktatási rendszerből.

– Jász-Nagykun-Szolnok megyében lakossági bejelentések is segítik az illegális szemétlerakók felszámolását. A megyei szolgáltató, az NHSZ Szolnok évente több tíz millió forintot fordít a szeméthegyek elszállítására. A veszélyes hulladék elhelyezését ingyenesen biztosítják a megye lakóinak.

– Nem támogatták, sőt nem is tűrték az hatvanas-hetvenes években idősebb Szlávics László szobrász- és festőművész munkásságát. A tiltott alkotó és fia, a szintén szobrászművész ifjabb Szlávics László műveiből nyílt kiállítás nemrégiben a Szolnoki Galériában, ahol a Kommunista Diktatúra Áldozatainak Emléknapjához kapcsolódóan február 26-án Csiszár Róbert kurátor exkluzív tárlatvezetéseket tart

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Hajnal-táj – Kossuth – február 23., vasárnap,  5:00

Szerkesztő: Bakos Csaba
Műsorvezető: Bánsági Éva

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább