Kossuth Rádió

Hajnal-táj: Modern Városok Program

A február 16-i adás tartalmából.
 

A Modern Városok Program salgótarjáni keretéből az Észak-magyarországi régió legnagyobb piacfejlesztése kezdődik hamarosan, a nógrádi megyeszékhely önkormányzatának egy negyvenéves, eleve huzatosra épült, ám mára lelakott, elpiszkolódott vásárcsarnokot kellene felújítania, kérdések azonban akadnak bőven, a munkálatok megkezdése előtt is.

A japán császár és a kormány A Felkelő Nap Rendje Arany és Ezüst Sugarakkal kitüntetést adományozta Kovács Mihálynak. A szolnoki Tisza Táncegyüttes volt vezetője hosszú időn át munkálkodott a távoli szigetország és hazánk kulturális kapcsolatainak elmélyítésén, aminek egyik fontos állomása volt a Yuza város és Szolnok közötti kapcsolatok elindítása.

A 2019-es Év Agráremberének Losó Józsefet választották, aki már huszonévesen a fagyasztott termékekben látta a jövőt. Családi vállalkozása több mint 100-féle fagyasztott terméket forgalmaz, melyeket 60 országba exportálnak tovább.

Mátészalkán tíz éve képeznek fiatalokat rendészeti szakmára, de a gyakorlati ismeretek elsajátítására most tudtak képzési kabinetet kialakítani. A szakterület nemcsak a mozgalmassága miatt népszerű, hanem a biztos megélhetés okán is, hiszen Csengerben börtön épül, ami megkönnyíti az elhelyezkedést.

Hallgassa meg IDE KATTINTVA a teljes adást!

Hajnal-táj – Kossuth – február 16., vasárnap,  5:00

Szerkesztő: Bakos Csaba
Műsorvezető: Bánsági Éva

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább