Vasárnapi újság: Afrikai sertéspestis, madárinfluenza, közös agrárpolitika

A február 2-i adás tartalmából.
 

Afrikai sertéspestis, madárinfluenza, közös agrárpolitika várhatóan kevesebb támogatással. A mezőgazdaságot a felsoroltak mellett az is sújtja, hogy a klímavédők az állattenyésztőket is felelőssé teszik a környezetszennyezésért, s ezzel párhuzamosan dübörög a műhús népszerűsítése. Milyen veszélyeket jelent ez az össztűz számunkra akkor, amikor az évszázad közepére elérheti a világ népessége a tíz milliárdot, miközben a hatvanas években csak 3 milliárd ember élt a Földön? Ha abból indulunk ki, hogy a tízmillió lakos kétszeresét is képesek vagyunk ellátni élelmiszerrel, akkor a mezőgazdaság hogyan lehet kitörési pont? Erről beszél a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában három szakember: Gyuricza Csaba a NAIK főigazgatója, Éder Tamás, a Húsiparosok Szövetségének elnöke és Makai Szabolcs, a Talentis Agro Vállalatcsoport vezérigazgatója.

6.00-7.00.
– Növekvő népesség, csökkenő szántóterület és ivóvízkészlet-kulcskérdés a hatékonyság növelése. Mit jelent ez Idehaza, ha abból indulunk ki, hogy a tízmillió lakos kétszeresét is képesek vagyunk ellátni élelmiszerrel? Milyen kilátásai vannak a sertéságazatnak?
– Szerzetes közösség: Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe Mátraverebély-Szentkúton a szerzetesek világnapján.
– Lackner Pál volt tábori püspök, egyháztörténész – Az evangélikus egyházak átalakulása a régióban Trianon után
– 30 éve égették az iratokat a Belügyminisztériumban – Mikor és milyen körülmények között jött létre a Kádár korszak állambiztonsági szolgálata – Ötvös István történész, a Nemzeti Emlékezet Bizottság tagja
– Lélektől lélekig: Bogárdi Szabó István református püspök

7.15.- 8.00.
– Aktuális politikai interjú- Horváth László roma ügyi biztos- ÉLŐ!!!!
– Veres András az MKPK elnöke – kirekesztő Niedermüller és a vízözön
– Trump impeachment
– Sipos Tompa Levente, a Magyar Fejlesztési Bank elnöke-
– Milyen forrásokat biztosít a Fejlesztési Bank a kkv-knak?

8.00.-8.30.
– Böjte Csaba atya, Zsuffa Tünde sajtófőnök – a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülnek a határon túli magyar közösségek is
– Varga Ágota rendező- “Megbélyegzetten – 1968″ – az alkotás egy igaz élettörténetet, Kovács László kálváriáját mutatja be, aki 14 évesen osztálytársaival együtt levelet írt Nyugatra, melyben fellázadtak a rendszer ellen. Gyerekcsíny volt, de a terhét egy életen át hordta.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Vasárnapi újság – Kossuth –február 2., vasárnap, 6:00

Szerkesztő: Juhász Zsolt

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább