Hajnal-táj: A Tokaji Borvidék

A január 26-i adás tartalmából.
 

–  A mátészalkai székhelyű Nobilis gyümölcs feldolgozó cég a Szabolcsban, Szatmárban megtermelt gyümölcsökből készíti termékeit, amelyek a világ számos földrészén – Ázsia, Dél-és Észak Amerika, Ausztrália, Európa – keresettek. A miértre és az alapvető összefüggésekre Novák Tibor tulajdonos adta meg a választ.

–  Egy kis falu, hazánk déli határához közel, a Homokhátság vidékén, alig 700 fős lakosával azzal bizonyítja élni akarását, hogy a jövőnek dolgozik, például mini bölcsődét nyitnak, fogorvosi széket vásárolnak, fűthetővé teszik a templomot. Öttömös, mint spárganagyhatalom, így szemléli a 2020-as évet.

–  A Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanács elnökével beszélgetünk. A Hegyközségi Tanács tagjai Akadémiát hoztak létre, hogy a fiatalokkal megszerettessék a borászatot, a szőlészet tudományát. Lelkes borászok munkálkodnak Tokaj-hegyalján azért, hogy amit a rendszerváltás óta felépítettek, állami segítséggel megmaradjon, és a Tokaji bor világhírű legyen.

– A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a lakosság bevonásával országos, évenként megismételt erdei fülesbagoly telelőhely felmérést hirdet, amiben bárki részt vehet. Az egyesület az egyéni megfigyelők, családok, baráti társaságok mellett óvodák, általános és középiskolák részvételére is számít.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Hajnal-táj – Kossuth – január 26., vasárnap, 5:00

Műsorvezető: Bánsági Éva

Szerkesztő: Bakos Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább