Kossuth Rádió

Vendég a háznál 5. heti ajánló

A január 27. és 31. közötti adások tartalmából.
 

Január 27., hétfő:
Milyen legyen a 21. századi iskola épülete?
Ha fontos a lakberendezés otthon, ha nem mindegy, milyen a családi házunk, legalább ennyire fontos az is, hogy milyen az iskola épülete, ahol a gyerekek napi 8-10 órát is eltöltenek. A 21. századi iskoláról sok szó esik az építészek körében, és itt-ott már vannak kísérletek arra, hogy a gyerekeket körülvevő tér jól hasson az egészségükre, esztétikus legyen, támogassa a mozgást, és segítse a tanulást.

Szerkesztő: Mohácsi Edit

Január 28., kedd:
Szociális segítők az óvodákban és iskolákban
2019 januárjától minden iskolában és óvodában szociális segítő dolgozik, aki adott fogadóidőben a tanulók rendelkezésre áll. Együttműködik a szülőkkel és a pedagógusokkal annak érdekében, hogy kiszűrje és megelőzze a gyerekek veszélyeztetettségét, és támogassa a gyerekeket nevelő pedagógusokat és szülőket a biztonságos gyermekkor megteremtésében. Egyéni tanácsadás fordulhatnak hozzá az érintettek. Miben fog különbözni az iskolapszichológus vagy a gyermekjóléti felelős tevékenységi körétől?

Szerkesztő: Szendrei Edit

Január 29., szerda:
Önökkel beszélgetünk
Két és fél éves magyar ikrek Angliában. Hogy lehet, hogy egyikük beszél, a másik meg sem szólal?
És egy másik történet szintén Angliából: minden szót ugyanazzal a betűvel kezd a gyerek.
Soósné Pintye Mária logopédust kérdezzük és Önökkel beszélgetünk.

Szerkesztő: Keresztes Ilona

Január 30., csütörtök:
Média a családért – átadták az idei díjakat
Miért nagy teljesítmény a családról jó cikket írni? Miért különleges egy családbarát rádióműsor? Azt gondolhatnánk, hogy ez a legtermészetesebb téma, amivel mindenki szívesen foglalkozik. A Média a Családért Alapítvány 2007-ben határozta el, hogy rangos elismeréssel értékeli mindazokat az újságírókat, akik a család egészségét segítik munkájukkal, és a családi élet értékét vonzó módon megjelenítik. Megszólaltatjuk a 2019-es év díjazottjait, köztük két kolléganőt is – Benkő Andreát és Bicsák Esztert – a Kossuth Rádióból.

Szerkesztő: Hegyesi Gabriella

Január 31., péntek:
Az első falatok a szoptatás mellett
Ha nehezen is indul a szoptatás, mire belejövünk, kényelmessé és biztonságossá válik. Aztán eljön az idő, amikor kevés lesz az anyatej. Nehéz feldolgozni, hogy más is kell a babának, és jön az újabb aggodalom, hogy mit szabad kínálni neki. A babák étkezésének fortélyait kerestük tanácsadók és könyvek segítségével.

Szerkesztő: Diós Judit

Vendég a háznál – Kossuth – Minden hétköznap, 11:32

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább