Kossuth Rádió

Vendég a háznál 4. heti ajánló

A január 20. és 24. közötti adások tartalmából.
 

Január 20., hétfő:
Szorongás és a mese ereje
Minden, ami rémisztő, minden, ami csodálatos, varázslatos, messze visz, föld alá taszít vagy égbe emel a mesékben, valójából belőlünk fakad. A félelmeinkről, a reményünkről, az igazságérzetünkről szól, és abban erősít, hogy a lehetetlen küldetést a csoda mindig megsegítheti. Kádár Annamáriával beszélgetünk a mese erejéről és gyógyító hatásáról.

Január 21., kedd:
Mutizmus – amikor a gyerek nem szólal meg
Ijesztő jelenség, amikor a gyerek hirtelen elnémul. Nem szól senkihez, nem válaszol senkinek. Otthon látszólag minden rendben, de a külvilágban lehúzza a redőnyt. Mi lehet a szelektív mutizmus hátterében, és hogyan lehet gyógyítani?

Január 22., szerda:
Önökkel beszélgetünk
Generációk a családban. Hogyan lehetne egymással békében élni?
Önökkel beszélgetünk.

Január 23., csütörtök:
Szülői képesség
Nem születünk szülőnek, de idővel azzá válunk. Mindenki hoz magával tapasztalatokat a gyermekkorából, működnek az ösztöneink is valamennyire…, de mitől válhatnánk jobb szülőkké? Hogyan hozhatjuk ki a legjobbat magunkból gyermekeink és az egész család érdekében? Szülőcsoportokat mutatunk be.

Január 24., péntek:
Önvédelem az óvodában
Ha ovi, hát legyen harc. Amint a gyerek közösségbe kerül, találkozni fog azzal, hogy bánthatják: érhetik apróbb lökdösések vagy komolyabb támadások. Mi kell ahhoz, hogy megküzdjön ezekkel a helyzetekkel? Tényleg az a megoldás, hogy harcművészetre tanítjuk már a legkisebbeket is? Hogyan lehet csökkenteni az agressziót a gyerekközösségekben, és mikor jogos az önvédelmi ütés? Kovács Ildikó önvédelmi szakértő közel másfél évtizede űz többféle harcművészeti stílust és küzdősportot, lassan tíz éve pedig speciális, női és gyermek önvédelmi képzéseket is tart. Most megjelent könyve kapcsán beszélgetünk vele, az érintett családokkal és intézményekkel.

Vendég a háznál – Kossuth – Minden hétköznap, 11:32

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább