Kossuth Rádió

Hajnal-táj: Fedák Sári élete

A január 18-i adás tartalmából.
 

– Fedák Sári, korának leghíresebb operettprimadonnája volt, élete hasonlított a mai hollywoodi színésznőkéhez: olykor bizony zűrös ügyekbe is keveredett. 25 évesen vásárolt egy birtokot a Zala megyei Tótszerdahelyen, ahol állattartással is foglalkozott. Az egykori uradalmi épület ma felújítva több funkciónak ad helyet, nevében azonban őrzi egykori híres tulajdonosának emlékét.

Hallgassa meg!

– Balatoni madarászkör elnevezéssel egy új programsorozat indul ma Balatonfenyvesen, melynek célja, hogy az eziránt érdeklődők jobban megismerjék a tó körül élő madárvilágot. 10 órakor várják e sajátos túra résztvevőit a helyi vasútállomás parkolójában.

Hallgassa meg!

– Százéves ellenálló almafa, amelyet nem permeteznek, Csomád községben. Marcsek Sándor őstermelő minden reggel hallgatja a Hajnaltáj műsorát, és a régi értékes gyümölcsfajták megőrzését is nyomon követi. Ő is tudott egy olyan őszi almáról, amely a Jonatán fajtakörhöz hasonlít, ám permetezés nélkül ott áll a faluban az egyik kerítetlen telken.

Hallgassa meg!

– Újra látogatható a Tisza-tavi Ökocentrum. A tavalyi év rekordnak számít: több mint 239 ezer vendég kereste fel, ami a 8 éves történet eddig messze legjobb eredménye. Ma 11 órától bemutatják az Év halát, a süllőt és az idei terveiket.

Hallgassa meg!

Hajnal-táj – Kossuth – január 18., szombat, 5:00

Műsorvezető: Bánsági Éva
Szerkesztő: Bakos Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább