Vasárnapi újság: Petőfi Irodalmi Múzeum

A január 12-i adás tartalmából.
 

6.00- 7.00
– Lánchídi séta – A II. Világháborúban utolsóként 1945. január 18-án robbantották fel a hidat
– Több mint 70 éve pihen a Tisza medrében Szegednél a víz alatt egy T34-es szovjet tank, amelyet most szeretnének kiemelni
– Az évtized legjobb magyar épületei között az Almagyar borterasz, a noszvaji lombházak pedig Magyarország legjobb épületei közé tartoznak
– V. Németh kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős. miniszteri biztos – Indul a „Hiszek egy hazában ” sorozat
– 2020 januárjában újra bemutatásra kerül a Nemzeti Színházban a Csíksomlyói Passió, amelyben a Marosszéki Kodály Zoltán Gyermek és Ifjúsági Kar is közreműködik. Mit őriznek, mit hoznak a szovátai gyermekek és önkéntes vezetőik.
– Lélektől lélekig: Köves Slomó rabbi

7.15.- 8.00
– Dömötör Csaba parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes: Gazdaságvédelmi akcióterv, előrelépés a családvédelmi politikában és nemzeti klíma- és energiastratégia – milyen konkrét intézkedések várhatóak a következő időszakban?
– külpolitikai jegyzet – Ausztrália tűzvész, felelősök
– Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont csoport vezetője – Fordulat várható-e a klímapolitikában, és milyen szerep jut a magyar vidéknek? Hogyan alakulhat az Európai Néppárt és a Fidesz viszonya, illetve hogyan rendeződnek át az európai erőviszonyok?
– Német Dávid a K & H bank, és Virovátz Pétert, az ING Bank vezető elemzője : A kormány folytatni szeretnék a 10 éve megkezdett magyar gazdaságpolitikai utat, benne a foglalkoztatás és a bérek növelését. Cél, hogy a magyar gazdaság fejlettsége 2030-ra érje el az uniós átlag 85 százalékát.

8.00 – 8.30
– Közel húsz programmal emlékezik névadója, Zenthe Ferenc születésének századik évfordulójára Salgótarján színháza
– Demeter Szilárd 1 éve van a Petőfi Irodalmi Múzeum élére. Nem csak a múzeum a feladata, hanem a magyar könyvszakma integrálásáért is felel.

Hallgassa meg IDE KATTINTVA a teljes adást!

Vasárnapi újság – Kossuth – január 12, vasárnap, 6:00

Szerkesztő – műsorvezető: Horváth Ágnes

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább