Kossuth Rádió

Hajnal-táj: Az első természetfilm a Tisza-tóról

A január 12-i adás tartalmából.
 

– Hogyan lehet felépíteni egy mintagazdaságot a mai Erdélyben? Egy gyergyószéki fiatal gazdálkodó szerint állhatatos munkával és szívós kitartással lehet eredményt elérni. De vajon hányszor keseredik bele az ember és gondolkodik azon, most kell abbahagyni? Tamás Zoltán orotvai gazdával beszélgetünk.

– A Zala völgyben, Zalaszentlászló határában működtet családi vállalkozásban egy bio gazdaságot Bakos Péter. Mindezt kiegészíti vendéglátással is, így ha valaki hozzájuk látogat, akár tevőleg is részese lehet az itt zajló életnek.

– Elkészült az első természetfilm a Tisza-tóról. Szendőffy Balázs négyszer 25 percben mutatja be a tó különböző arcait és élővilágát. 2018-ban neki ítélték oda a 4. Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál fődíját eddigi munkássága, valamint fesztiválfilmje, a Hegyek-völgyek halai: a vizek bárányai és farkasai elismeréseként. A Szőke tó már interneten látható.

– Tűzgyújtással emlékeznek ma az urivi áttörés 77. évfordulója alkalmából a Don-kanyarban meghalt vagy eltűnt katonákra vasárnap a Pákozdi Katonai Emlékpark Don-kanyar kápolnájánál. Minden év január 12-én ökomenikus imával, katonai tiszteletadással várják ide azokat, akik lerónák tiszteletüket a több mint 100 000 áldozat előtt. Idén egy különleges kiállítás is segít megidézni a kort

1, rész:

Hallgassa meg!

2. rész:

Hallgassa meg!

Hajnal-táj – Kossuth – január 12., vasárnap, 5:00

Szerkesztő: Bakos Csaba
Műsorvezető: Bánsági Éva

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább