Kossuth Rádió

Hajnal-táj: Megújult a Szolnoki Képtár

A január 11-i adás tartalmából.
 

– A Déli-Kárpátok hajlatában található az anyaországtól legtávolabb lévő Kárpát-medencei református közösség, akik hitbéli és baráti kapcsolatokat ápolnak többek között a szatmári református egyházmegye lelkipásztoraival, gyülekezeteivel. Szalay Kont esperessel a kapcsolatról beszélgetünk.

– Visonta nyolc másik településsel együtt a Falumegújítási Díj a fenntartható falufejlesztés kiváló színvonalú megvalósításáért kategóriában kapott díjat. Olyan látogatóközpontot terveznek, ahol bemutatnák az egykor itt talált kilenc mamutmaradványt. Időutazásra hívnak: különleges látványt nyújtva, egykor élt és rekonstruált mamutot mutatnak be a közönségnek, emellett 3D-s mozit működtetnek, felidézik a falu, a bánya, az erőmű történetét.

– Megújult a Szolnoki Képtár a Damjanich János Múzeumban. Több mint hetven új kép látható a szinte az egész első emeletet elfoglaló, több száz alkotást bemutató képtárban. Erről már beszámoltunk műsorunkban, most pedig arról kérdezzük Zsolnai László művészettörténészt, milyen alkotásokkal bővült és bővülhet tovább a kiállítható alkotások köre.

– A hazai könyvtárak közül egyedüliként kapta meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága által mentorált „családbarát szolgáltató hely” címet a Zalaegerszegi Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár.

Hallgassa meg!

Hallgassa meg!

Hajnal-táj – Kossuth – január 11., szombat, 5:00

Szerkesztő: Bakos Csaba
Műsorvezető: Bánsági Éva

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább