“Tebenned bíztunk eleitől fogva…”: Miért keskeny a „keskeny út”?

A január 15-i adás tartalmából.
 

A január 15-én kezdődő sorozatunkban bemutatjuk a református egyetemeket. Elsőként a legkisebbet, a Pápai Református Teológiai Akadémiát. Kis csoportokban elmélyültebben, közvetlenebbül lehet átadni a tudást – ezt vallják a pápai teológia oktatói. Az épületben teljesen különböző és különleges élettörténetekkel találkozhatunk a hallgatókkal beszélgetve. Van közöttük olyan, aki a kiemelkedő fizetéssel kecsegtető informatikusi pályát hagyta maga mögött, hogy lelkésznek tanulhasson, de akad olyan is, aki szenvedélybetegségből szabadulva kezdhetett új életet a pápai református teológián. Bencze Zsófia riportja.

A kórterembe lépve TV, légkondi, mesés matricák a falon. A rózsaszín pólós hölgyek kezében egy-egy kis gyermek. Első benyomásra, azt gondolnánk, minden rendben van így, csakhogy a szobában lévő gyermekekről elfelejtkeztek a szüleik, és míg nem jelentek meg az önkéntesek, senki nem volt, aki legalább megölelje, megsimogassa a magukra hagyott gyerekeket. A Kárpátaljai Elfelejtett Gyermekek Segítése program (rövidített nevén KEGYES-program) Sipos József református lelkipásztor nevéhez fűződik, akit igehirdetés erősített meg abban, hogy Isten azt szánta neki: segítsen a magukra hagyott csecsemőkön és kisgyerekeken. Dóka Viktória kórházi riportja.

Miért keskeny a „keskeny út”? Vajon azért, mert Istennel csak az találkozhat, aki keményen nekifeszülve kiállja a próbákat? Vajon azért, mert az üdvösség elnyeréséhez számtalan feltételnek kell megfelelni? Győri-Daniné Tóth Anett, a balatonszabadi református gyülekezet lelkipásztora áhítatát Petri Nóra tolmácsolásában hallják.

Hallgassa meg!

Tebenned bíztunk eleitől fogva – Kossuth – január 15., szerda, 13:30

Szerkesztő: Fekete Zsuzsa
Műsorvezető: Fekete László

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább