“Tebenned bíztunk eleitől fogva…”: Karácsony

A december 25-i adás tartalmából.
 

Karácsonyi műsorunkban szentesti riportot hallhatnak egy budapesti hajléktalanszállóról, aztán bepillantunk egy igazi idilli karácsonyba, a kárpátaljai Hadar családnál, majd Bereczky Ildikó református lelkész mesél hihetetlen karácsonyokról, amikor a konyha vált templommá, a parókia menedékhellyé.

Hajléktalannak nem születik senki sem, ez egy folyamat vége – mesélte egy férfi, aki talpra állt a hajléktalanságból. Fekete Zsuzsa szentesti riportja egy hajléktalanszállón.

Hadar Attila és Krisztina három gyermekével ünnepli a karácsonyt. Az édesanya azt vallja, hogy Jézus szeretetben és elégedetten vállalta az istállóban születés pillanatát, és ez őt is elégedettebbé teszi saját életével kapcsolatban. A kárpátaljai Hadar családnál Dóka Viktória járt.

Egy lelkész karácsonykor biztosan nem unatkozik, főleg ha 10 faluért is felel. Bereczky Ildikó több mint 30 éve szolgál Baranyában, az ország legszegényebb területén, ahol feladatokból és kihívásokból bőven kijutott. Harkányt és a környező településeket ugyanis a szomszédos országok háborúi sem kíméltek, így az ünnep is gyakran feladatok sorát hozta magával. Hogyan születhet meg a karácsonyi istentisztelet templom helyett egy konyhában? Miként lehet menedék egy parókia? – Erről mesél Berecky Ildikó református lelkész, Bencze Zsófia mikrofonja előtt.

Műsorunk végén Steinbach József dunántúli református püspök áhítatát hallhatják.

Hallgassa meg!

Tebenned bíztunk eleitől fogva – Kossuth – december 25., szerda, 13:30

Szerkesztő-műsorvezető: Fekete Zsuzsa

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább