Kossuth Rádió

Hajnal-táj: Advent harmadik vasárnapja

A december 15-i adás tartalmából.
 

– Marcsi édesanyja magyar, édesapja holland, és piciny kislánykorától génjeiben érzi a magyar népzenét, vonzalmát a magyar népviselet iránt. Mátészalkán a zeneiskolában tanít, zenekart hozott létre, amelyben ő prímás, de a tanulók is nagyon szívesen cimbalmoznak, nagybőgőznek, citeráznak.

– Az ostya- és molnárkalácssütés hagyományait mutatják be az adventi hétvégéken az egri Érseki Palota udvarán. A ma már különlegességnek számító ostya 100 évvel ezelőtt a hétköznapok része volt. Borsodnádasdon múzeumban mutatják meg azokat a személyes tárgyakat, eszközöket, amikről mesélnek a látogatóknak az asszonyok.

– Az országhatárral kettészakított Ipoly innenső és túlsó oldalán immár 26. karácsonyváróját tartja betlehemes játékok bemutatásával családjával, barátaival, kicsikkel és nagyokkal a börzsönyi költő, a Vámosmikolán élő Németh Péter Mikola. Az idei készülődésről és a színészi játékra is lehetőséget adó szerepekről, az asszonyok énekéről az öltözeteként kecskebakbőr használó, s szarvasagancsot idéző bottal járó, prófétai viselkedésű Mikolát kérdezzük.

– Advent 3. vasárnapján, forraltbor-túrát szerveznek Egerben. A Pohárral a kézben nagysikerű programjai után most forralt borral, meleg kabátban és gyapjú zokniban sétálják körbe Eger karácsonyi fényekkel megvilágított belvárosát. A meghitt hangulatú sétát helyi legendák színesítik

Első rész:

Hallgassa meg!

Második rész:

Hallgassa meg!

 

Hajnal-táj – Kossuth – december 15., vasárnap, 5:00

Szerkesztő: Bakos Csaba
Műsorvezető: Kapuvári Gábor

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább