Roppanós, vagy lágy olvadós, ét vagy tejcsoki ezerféle változatban csábít és ennek a mesterségnek vannak klasszikus művelői mint, Kugler Henrik és Gerbaued Émil, akiknek az élete összefonódott, akiknek a neve egyet jelent a kreativitással és a minőséggel. Émil Gerbaud huszonévesen választotta Budapestet új otthonának és itt élt, dolgozott 100 évvel ezelőtt bekövetkezett haláláig. Az ízek varázsa változatlan és a történetük is érdekes. A Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban egy időszakos kiállítás mesél a kezdetekről, a sikerekről és a drámai fejleményekről is. A Regényes Történelem adásában visszaidézzük egy unoka emlékeit is, hiszen a mesteri alkotások, a különleges ízek ma is velünk lehetnek, de az emberről, a családapáról és nagyapáról leginkább az utódok mesélhetnek. Egy 1999-ben készült felvétellel találkozhatunk egy Gerbeaud unokával, Kálmánnal. Gerbeaud Émilnek 5 lánya volt, fia azonban egy sem. Számtalan unokája közül is csak kettő volt fiú. 1910 júliusában született az első, Radosza Kálmán. A hagyományokat követve csokoládémester lett, 1947-ben felvette a Gerbeaud nevet, mert Brazíliában akart vállalkozni. San Paulóban megnyitotta a Gerbeaud cukrászdát, kalandos életet élt.
/
Regényes történelem – Kossuth – december 13., péntek, 19:07
Szerkesztő – műsorvezető: Varga Júlia
A belépéssel kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta az Adatkezelési nyilatkozatot.