Hajnal-táj: A 2021-es Vadászati Világkiállítás

A december 14-i adás tartalmából.
 

– A 2021-es Vadászati Világkiállítás ürügyén is a V4-k országainak solymászai Sárospatakon értékelték helyzetüket. A hazai solymászat helyzetéről és a hagyományőrzésről beszélgetettünk a résztvevőkkel.

– A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Jász-Nagykun-Szolnok megyei szervezetének vezetői karcagi ízeket mutattak be a szokásos szolnoki helyitermék-piacon. A birkapörköltet és a szürke marhából készült ételeket megvásárlók pedig egy szívbeteg kisfiú gyógykezeléséhez járultak hozzá.

– Egy nagyváradi civil szervezet különleges módját választotta a papír újrahasznosításának. Úgynevezett merítéses technikát alkalmaznak és az így előállított papírból dísz- és emléktárgyakat készítenek. Emellett folyamatosan törekszenek arra, hogy környezettudatosságra neveljék az embereket, ezért számos óvodában, iskolában tartottak már előadást az újrahasznosításról, környezetvédelemről és részt vesznek olyan eseményeken, ahol a kézművesség főszerepet kap.

– A Mikulásgyár akciójához kapcsolódva Noszvajon is várják a könyvadományokat december 6. és 16. között. A településen elkészítették a finn Mikulás kedvenc áfonyás süteményét is, amelyet megkóstolhatnak azok, akik ajándékot visznek az ideiglenes gyűjtőpontra.

Hallgassa meg!

Hallgassa meg!

Hajnal-táj – Kossuth – december 14., szombat, 5:00

Szerkesztő: Bakos Csaba
Műsorvezető: Pilisy Csenge

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább