Karácsonyi vándorok – ünnepváró sorozat a Kossuth Családi sávján!

„A történet bezárul, vagy inkább kinyílik?”

A három királyok, a napkeleti bölcsek: Gáspár, Menyhért és Boldizsár nevét a legkisebbek is ismerhetik. Tudják, hogy a csillag vezérelte, közös útjuk Betlehem városáig, Jézus Krisztus születésének helyére, egészen a jászolhoz vezetett, a kisgyermekhez, aki a világ megváltására született.
A kiindulópont tehát közös, keresztény kultúrkörben gyermekek és a felnőttek számára egyaránt ismert. Mégis minden mozzanat újszerűen jelenik meg Lackfi János nyelvi humorba burkolt, modern köntösbe öltöztetett írásában.

Kezdve mindjárt az elején: a három napkeleti bölcs, nem különböző világtájakról indul útnak azért, hogy csak a közös cél előtt, a betlehemi csillag alatt találkozzon egymással, hanem barátokként és útitársakként, majdhogynem kart karba öltve teszik meg a hosszú, fáradságos utat.

A változatos cselekmény fonalát gombolyító író hozzá is tesz, és el is vesz abból, amit Márk és Lukács evangéliuma köré szőtt a néphagyomány. A mesemondás eszközeivel vonja be, és teszi a kereszténység legvarázslatosabb történetének részesévé a karácsonyi csodára várakozókat.

1. rész:

Hallgassa meg!

2. rész:

Hallgassa meg!

3. rész:

Hallgassa meg!

4. rész:

Hallgassa meg!

5. rész:

Hallgassa meg!

6. rész:

Hallgassa meg!

7. rész: 

Hallgassa meg!

Adás: Kossuth Rádió, Családi sáv, 2019. december 16-22. 19.30-19.52.

Videó ajánló

Olvasson tovább