Kossuth Rádió

“Tebenned bíztunk eleitől fogva…”: Adventi napok

A december 11-i adás tartalmából.
 

Az élet mélységeit érintő kérdésekben nincs siker, csak növekedés – vallja az ország egyetlen Prima Díjas kórházlelkésze. Gecse Attila harminc éve szolgál az egészségügyben és egyike azoknak, akik elindították a Lélekmadár tábort. Itt olyan családoknak nyújtanak segítséget, akik súlyos betegség miatt veszítették el gyermeküket. Kojsza Péter interjúja.

Református gyerekek is gyűjtenek egy damaszkuszi iskolának. Tízéves a református oktatási intézmények határokon átívelő szolidaritási alapja. Már elindult az idei gyűjtés, amellyel a Szíriai Örmény Református Egyház damaszkuszi általános iskoláját támogatják. A gyűjtéshez bárki csatlakozhat, aki szeretne segíteni, hiszen olyan gyerekek támogatásáról van szó, akik már kicsi korukban elszenvedték a háború okozta borzalmakat, sokan elvesztették édesapjukat is a harcokban. Ábrám Tiborral, a Kárpát-medencei Református Oktatási Alap referensével, Kojsza Péter beszélget.

Hogyan ünnepli Jézus a születésnapját? – hát, a családjával – mondja egy kislány – a kígyósi református adventi napokon. Az adventi program célja, hogy összehozzák a családokat a kárpátaljai falucskában. A szervezők, vagyis a református gyülekezet tagjai arra törekszenek, hogy a gyerekek és a felnőttek egyaránt érezzék nincsenek egyedül: Jézus velük van nemcsak az ünnepen, hanem a mindennapok nehézségeiben is: a magányban a megfáradásban, a betegségben. Az adventi napokon Dóka Viktória járt.

Műsorunk végén Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspökének igei gondolatait hallhatják.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Tebenned bíztunk eleitől fogva – Kossuth – december 11., szerda, 13:30

Szerkesztő-műsorvezető: Fekete Zsuzsa
Hangmérnök: Maksay Helga

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább