Vendég a háznál 50. heti ajánló

A december 9-13. közötti adások tartalmából.
 

December 9., hétfő:
Játékok karácsonyra
A játék mulatság, küzdelem, győzelem, vereség, együttműködés, logika és szerencse. Karácsony közeledtével nemcsak az ünnepi kellékek, hanem a társasjátékok is előkerülnek a szekrényből, és újabbakat is beszerzünk a fa alá. Hogy érzi magát a család, amikor a kocka el van vetve, és megkezdődik egy közös játék együtt? A szerencsén vagy a logikán alapuló szabályokat szeretjük jobban? Milyen társasjáték való a gyereknek, és melyik működik az egész család esetében? Mi van, ha apa győz? Engedjük nyerni a gyereket?

December 10., kedd:
Kopp Skrabski díj – Bittsánszky házaspár
A Három Királyfi Három Királylány mozgalom évről évre Kopp-Skrabski díjjal tünteti ki a gyerekekkel, családokkal foglalkozó szakembereket és civileket. Egyéni és házaspár kategóriában bárki jelölhetett a díjra érdemes elkötelezett embereket. Műsorunkban apránként bemutatjuk őket. Következő adásunkban Bittsánszky Jánost és feleségét Sárit ismerhetik meg, akik 25 évvel ezelőtt Ausztráliába utaztak, hogy megtapasztalják egy ifjúsági közösségi mozgalom légkörét és munkáját. Hazahozták a módszert, és mára több ezer fiatalt érintő szeretetközösség hálózatot hoztak létre. A munkába a gyerekeik is bekapcsolódtak, de nem zavarták egymást, sőt…

December 11., szerda:
Önökkel beszélgetünk
Apák a pálya szélén – hogy legyünk jó apák, ha a kispadon ülünk? Nagyszülők és unokák – hogy alakul a kapcsolat, ha megnőnek és változnak a gyerekek?
Holnap Önökkel beszélgetünk.

December 12., csütörtök:
Kerekasztal színház
Egy színház, ahol a fiatalok és gyerekek nemcsak nézőként, hanem alkotó résztvevőként is bekapcsolódnak az előadásba. Izgalmas társadalmi és erkölcsi kérdéseket vetnek fel, amelyekben életkortól függetlenül valahogy mindenki érintett. Elmentünk egy előadásra, hogy kipróbáljuk, mit tehetünk hozzá a közös alkotáshoz.

December 13., péntek:
Online vagy offline?
A baba is tudja kezelni, de korai lenne engedni. A kisebb nagyobb informatikai eszközök csecsemő kortól benne vannak a gyerekek életében. Úgy vannak megalkotva, hogy már a kicsik is könnyedén használják mindenfajta alapismeret nélkül. Ez nem azt jelenti, hogy a gyerek okos, hanem csak arról van szó, hogy az eszköz egyszerű. Hogy legyünk egymással kapcsolatban? Hogy tanuljon a gyerek? Mivel játsszon, hol keressen mesét? Online vagy offline?

Vendég a háznál – Kossuth – Minden hétköznap, 11:32

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább