Hajnal-táj: Télindító mulatság Egerben

A december 7-i adás tartalmából.
 

A mátészalkai fizikatanár is száraznak tartja a fizika törvényeit, ezért nem csodálkozik azon, ha a kisdiákok vagy a nagyobbak sem szívesen „magolják” be. Gondolt egy merészet, és szinte valamennyi jelentős felfedezéshez szemléltető eszközöket készít, sőt a Nyíregyházi Egyetemen hallgatóival együtt fogalmaznak meg összefüggéseket, amelyek képleteit remélhetőleg később mások is megismerik.

Országszerte elindulnak a Mikulásvonatok. Az Egererdő Zrt. szervezésében Szilvásváradon, Felsőtárkányban és a Mátrai Erdei Vasúton találkozhatnak a gyerekek a Mikulással és krampuszaival, akik meleg teát és szaloncukrot osztanak, miközben tesznek egy sétát a téli erdőben.

A héten tartotta tisztújítását a Balatoni Szövetség. Lombár Gábor, Balatonfenyves polgármestere lett a tóparti önkormányzatokat tömörítő szervezet új elnök. Balassa Balázst, Szigliget polgármesterét, az eddigi elnököt kértük az elmúlt öt évre történő visszatekintésre.

Télindító mulatságot rendeznek Egerben a hét végén. A Szépasszonyvölgyi Vendéglátó Egyesülete forralt bor versennyel, disznótoros ízelítőkkel, és persze vidám programokkal várja a vendégeket.

Hallgassa meg!

Hallgassa meg!

Hajnal-táj – Kossuth – december 7., szombat, 5:00

Szerkesztő: Bakos Csaba
Műsorvezető: Bánsági Éva

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább