Napközben: Legyél hős!

A november 28-i adás tartalmából.
 

Növessz egy bajuszt, hogy megments egy manust! – A világméretű civil kezdeményezés célja, hogy a férfiak is járjanak szűrésre, mert hazánkban évente 1500-an halnak meg prosztatarákban, pedig a korai stádiumban még gyógyítható lenne a betegség! De vajon mennyire hatásos ez a jópofa kampány? Miért misztifikálják sokan túl a vizsgálatot és hol dolgozik majd csütörtökön a Prosztata-kommandó?

Legyél hős! – Önkéntes program indult az Országos Mentőszolgálatnál, amelyben 18 és 22 év közötti fiatalokat keresnek, akik később akár mentősök is lehetnek! Még 89 szabad hely van, a munka és a szakképzés részleteinek ismertetése mellett kedvcsinálóként mi is felpattanunk majd egy eset kocsira!

Megnyílt hazánk első a terápiás szabadulószobája – A gyermekkori kényszer betegségek kezelését segítő terápia kiegészítéseként kitalált, és mindig személyre szabott játék már élesben működik! Hány gyermeket érint ez a betegség, milyen a társadalmi elfogadottsága, és miben segít a családoknak ez az újszerű élményterápia? Vendégünk a Richter Anna-díjas szabadulószoba egyik ötletgazdája és egy érintett szülő!

Tudták, hogy a vásárlás 23. percétől már képesek vagyunk az úgynevezett érzelmi költekezésre? – az idén már igen korán elkezdődött karácsonyi akcióktól függetlenül is egész évben minden az üzletekbe csábít, ami aztán egyeseknél átfordulhat függőségbe is! A hangulatjavító vásárlásoktól a mániáig, avagy mi állhat ezek hátterében és miként segíthet a problémán a pszichológus vagy a pénteki Ne vásárolj semmit! nap ötlete?

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Napközben – Kossuth – november 28., csütörtök, 9:15

Szerkesztő: Füredy Zsolt

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább