Napközben: Ismét meghirdetik a Családbarát Kórház pályázatot

A november 20-i adás tartalmából.
 

Idén 30 éve, 1989 november 20-án lépett érvénybe az ENSZ Gyermekjogi Egyezménye, amely ugyanazokat az alapjogokat garantálja minden gyermek számára szerte a világon. Milyen a helyzete ma Magyarországon a családon belül a gyerekeknek és melyek azok a kérdések, ahol még sok változásra van szükség?

Hallgassa meg!

Egy patika receptjeitől egy stadion biztonsági tervrajzáig. Nem olyan régen elkészült egy felmérés, amelyben azt vizsgálták, hogy Magyarországon mennyire kezelik a cégek a bizalmas adatokat valóban bizalmasan. Az eredmény lehangoló::Magyarországon még mindig sok olyan papír kerül a szemétbe megsemmisítés nélkül, amely érzékeny adatot tartalmaz, miközben mintegy másfél éve bevezették az uniós adatvédelmi rendeletet a GDPR-t.

Hallgassa meg!

Idén 30 éves a Kós Károly Egyesülés, amelynek célja, hogy a házak, épületek tervezése közben a kortárs alkotó az organikus építészet szellemiségét a magyar parasztvilág elemeivel együtt használja fel. Hogyan lehet összeegyeztetni az építészeti hagyományokat a 21. század elvárásaival és a táj adta lehetőségekkel? Építészeti hagyományok a 21. században.

Néhány jó szó és egy kis figyelem és máris jobban érzi magát az ember. Győrben évek óta működik a Beszélgető Hálózat, amely most újabb önkéntes nyugdíjasokat keres. Az önkormányzat égisze alatt működő Hálózat tagjai magányos idősekhez járnak beszélgetni. De hogy is működik ez az önkéntes munkán alapuló rendszer, amely hozzájárul ahhoz, hogy az idősek lelkileg is egészségesek legyenek.

Hallgassa meg!

Ismét meghirdetik a Családbarát Kórház pályázatot. A cél az, hogy a kórházi szférában meglévő jó család- és emberbarát gyakorlatokat minél szélesebb körben bemutassák, illetve, hogy a családbarát szemlélet minél inkább elterjedjen. Milyen jó példák vannak a gyakorlatban és milyen hozadéka van egy ilyen címnek egy kórház számára?

Hallgassa meg IDE KATTINTVA a teljes adást!

Napközben – Kossuth – november 20., szerda, 9:15

Szerkesztő: Gergácz Anikó
Műsorvezető:Bak Anita – Süveges Gergő

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább