Kossuth Rádió

Hajnal-táj: Elindult az Ország-fásítási Program

A november 19-i adás tartalmából.
 

Elindult az Ország-fásítási Program, melynek keretében a most kezdődő ültetési szezonban az állami erdőgazdaságok saját területeiken több mint 550 hektár új erdőt telepítenek, amihez kétmillió facsemetét és csaknem 100 tonna makkot használnak fel. Az Agrárminisztérium mindemellett települési önkormányzatokat is bevon az ország-fásításba. Nógrádban a balassagyarmati Palóc Ligetben indult a program.

Hallgassa meg!

A Vértes Erdő Zrt. is megkezdte az erdőtelepítési munkálatokat. Saját területeiken, 60 hektáron, mintegy 220.000 csemetével hoznak létre új erdőrészeket. A kezdeményezést közösségi programként népszerűsítették a lakosság körében is, Dunaalmáson három napon keresztül bárki kivehette a részét a csemeteültetésből.
A hortenzia hatalmas növényrendszertani birodalom. Nagyon eltérő tulajdonságú növényfajtákat tartalmaz, és így rendkívül nehéz pontosan válaszolni a legegyszerűbbnek tűnő kérdésekre is, hogy kell-e metszeni vagy sem? fagytűrő-e vagy sem? Hogyan teleltessük?

Hallgassa meg!

A Bács-Kiskun megyei Kunszállás település egyik tanyája családi biogazdaságot rejt. Férj és feleség közösen termel zöldségeket, amiket Budapesten adnak el. Állatokat is azért tartanak, mert a fóliasátrakban és szabadföldi termesztésben is szükség van a jó minőségű, bio trágyára a tápanyag utánpótláshoz.

Hallgassa meg!

Zalában is megakasztotta a kukorica betakarítását az esősre fordult novemberi időjárás. Bár a gazdák minden pillanatot igyekeznek kihasználni. A múlt hétig a vetésterület valamivel több mint 80 százalékán sikerült végezni a munkával a megyei agrárgazdasági kamara összesítése szerint.

Hallgassa meg!

Hajnal-táj – Kossuth – november 19., kedd, 5:00

Szerkesztő: Papp-Nánási Gabriella

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább