Kossuth Rádió

Hajnal-táj: Parádfürdő rekonstrukciója

Október 16-i adás tartalmából.
 

Sokan nem tudják, mennyire ártanak kedvenceiknek, ha emberi medicínákat adnak nekik.

Több, mint 12 évig mesélt a természetről a Kossuth Rádió hallgatóinak Zsoldos Árpád, az általa gyűjtött madár- és egyéb állathangok segítségével. Az elmúlt 8 évben itt, a Hajnal-Tájban hallhatták Hangvadász rovatát. Ma este 21.30-től, Nagyok című portréműsorunkból megtudhatják, hogyan gyűjtötte ezeket a hangokat, mekkora szerepe volt abban hogy a környezeti nevelés elindult Magyarországon, és azt is, hogyan él ma, a Börzsöny lábnál .

16 hektár zöld a város közepén. Több évtizedes hiányosságot pótolnak most Szegeden, lassan végéhez közeledik a Partfürdő rekonstrukciója. Azé a Partfüdőé, amelynek partján tengerparthoz hasonló homok biztosította a szegediek strandolását a múlt század 30-as 40-es éveiben. Igaz, a Tisza mindig másképp jár, hol itt, hol teszi le a homokot, de a Partfürdő ezentúl nem függ a folyó szeszélyétől, kulturált és színvonalas része lesz Újszegednek.

Hagyományos alpesi gyógymódokkal kombinált kezelések is elérhetők már Bükfürdőn, ahol a most átadott Medical Wellness részlegben alakították ki Magyarország első Osteoporózis, azaz csontritkulás központját. A TB finanszírozással is elérhető kezelések a gyógyvíz, a fizikoterápia és a hagyományos orvoslás együttesén alapulnak.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Hajnal-táj – Kossuth – október 16., szerda, 5:00

Műsorvezető: Bánsági Éva
Szerkesztő: Kapuvári Gábor

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább